Naar inhoud

Bewerkingen aan GVK

Voor het verwerken van glasvezelversterkte kunststoffen dient u een aantal basisregels in acht te nemen.

Zagen

Voor kleine hoeveelheden kan er gebruik gemaakt worden van een metaalslijpschijf of decopeerzaag met kobalt- of diamantzaag. Voor grotere hoeveelheden is het gebruik van gesegmenteerde diamant-zaagbladen aanbevolen.


Boren

Voor kleine hoeveelheden kan er gebruik gemaakt worden van de klassieke HSS staal-boor. Voor grotere hoeveelheden raden wij het gebruik van hardmetaal of diamant boren aan.

Frezen

Voor het frezen van uitsparingen en sleufgaten kunt u het beste gebruik maken van een hardmetaal of diamant frees. De bewerking zelf gebeurt het best met een lichte druk en op hoge snelheid.

Coating

Na voorbehandeling met een geschikt middel en eventueel mechanisch ruwen is het aanbrengen van een UV gestabiliseerde coating aan te bevelen. Dit geeft het oppervlak een weerstand tegen verwering op de lange termijn.

Opmerkingen:

Bij het bewerken van grote hoeveelheden composiet raden wij aan water te gebruiken om het stof neer te slaan of te werken met een degelijke stofafzuiging.

In sterk corrosiegevoelige en chemische omgevingen is het raadzaam de zaagsneden met hars te behandelen. Zo blijven de materialen het best bestand tegen indringing van agressieve stoffen. Deze coating is ook bij Vink GVK te verkrijgen en gemakkelijk zelf aan te maken.


Montage:

Bouten en moeren

Voor het verbinden van glasvezelversterkte kunststoffen kunnen de normaal gangbare verbindingstechnieken, zoals voor metalen, toegepast worden: bouten, moeren en blindklinknagels. Het gebruik van sluitringen met een diameter driemaal de bout gat diameter wordt aangeraden (type DIN 9021). Voor plaatsen die gevoelig zijn voor corrosie wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van composiet draadstangen en moeren. Deze materialen zijn bij ons verkrijgbaar.

Lijmen

De beste verbinding wordt verkregen met lijmen op basis van epoxy, polyurethaan of methacrylaat (PMMA). Belangrijk voor een goed resultaat is de te volgen methode:

 • ruw maken van het te verlijmen oppervlak
 • goed stofvrij maken en ontvetten
 • de lijm aanbrengen en onder voldoende druk de delen inklemmen

Volg de aanwijzingen van de leverancier van de lijmproducten op.

Door het zagen van een GVK rooster kan er een open maas ontstaan. Door hier een stip aan te lijmen kan er weer een gesloten maas gemaakt worden. Op deze manier kan een rooster op iedere gewenste maat vervaardigd worden.Natuurlijk kan Vink GVK al deze bewerkingen voor u uitvoeren. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden!Referenties

Meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)

Downloads

Mogelijkheid tot het downloaden van diverse informatie

Bekijk onze downloads

Nieuws

 1. Van modderige fiets naar brandschoon exemplaar!

  FCC de IJsselcrossers heeft in de eerste helft van dit jaar de langgekoesterde wens van rijders en ouders in vervulling zien gaan door de realisatie van twee prachtige BMX-wasboxen op de trainingsaccommodatie.

 2. Ontwikkelingen binnen Vink GVK - E-profiel

  Binnen Vink GVK wordt er veel gedaan aan ontwikkeling. Gezien het feit dat er in GVK minder keuze is aan standaard profielen, ontwerpen wij met regelmaat nieuwe profielen. Het kan gaan om een standaard profiel wat ook in staal voorkomt of juist een klant of project specifiek profiel.

 3. Kunststof bordessen! Sterk, licht en onderhoudsvrij.

  Monteurs bereiken de diverse geleidewerken bij de nieuwe Zeesluizen in IJmuiden over nieuwe
  inspectiebordessen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de bordessen - met een totale lengte
  van 450 m - niet van staal, maar van kunststof. Een bewuste keuze van onze klanten in
  overleg met Vink GVK.

Vink GVK is een business unit van Vink Kunststoffen B.V.
©2024 Vink GVK