Naar inhoud

Vikufiber constructiesNooit meer roest, nooit meer schilderen? Overweeg dan uw bordessen, trappen en constructies te vervaardigen uit GVK producten.

Alle Vink GVK constructies worden opgebouwd uit pultrusie profielen met eigenschappen die bovenstaande problemen voorkomen. Voor het ontwerp van deze constructies maken wij gebruik van de algemeen geldende normen zoals EN13706, EN14122 en/of uw bestaande eisen. Alle gebruikte profielen zijn in de massa gekleurd en bevatten ongeveer 65% glas. De opbouw van de glasvezels zorgen voor een exceptionele weerstand tegen impact en vermoeiing. Een per ongeluk te hoge belasting resulteert niet in een blijvende vervorming (in tegenstelling tot staal).

Vink GVK heeft haar eigen afdeling ontwerp en engineering. Zij ontwerpt constructies met standaard GVK profielen en/of ontwerpt zelf nieuwe profielen. Het ontwerpspectrum is zeer divers. Van loopbrugconstructies voor de chemische industrie tot roosterdekken op heliplatforms voor Rijkswaterstaat en van kooiladders voor waterzuiveringsbedrijven tot complete traptorens in zwembaden. Vink ontwerpt GVK constructies voor onder andere de industrie, infra en utiliteitsbouw.

Een voorbeeld van een innovatief nieuw profiel is het nieuwe E200 profiel. Hiermee construeren wij slim en eenvoudig prefab bordessen in combinatie met ons nieuwe H40 leuningsysteem.

Wij leveren onder andere aan:
 • Energiebedrijven
 • Offshore
 • Weg- en waterbouw
 • Waterzuiveringen
 • Olie en gasbedrijven
 • Chemische industrie
 • Scheepvaart

Ontwerpen van GVK constructies

Voor het ontwerpen van constructies komen onze adviseurs graag naar u toe om samen uw wensen te bespreken.

Bij ontwerp en engineering van GVK constructies horen testen. Klik hier voor een voorbeeld van een test tbv het landen van een helicopter op een Vikugrate helideck. Voor een voorbeeld van engineering, zoals het maken van het legplan voor een helideck, klik hier.

Wij dragen, indien u dat wenst, tevens zorg voor:

 • Engineering en AUTOCAD tekenwerk
 • Levering prefab constructies
 • Montage door VCA / VVA gecertificeerde monteurs

Referenties

Meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)

Downloads

Mogelijkheid tot het downloaden van diverse informatie

Bekijk onze downloads

Nieuws

 1. Van modderige fiets naar brandschoon exemplaar!

  FCC de IJsselcrossers heeft in de eerste helft van dit jaar de langgekoesterde wens van rijders en ouders in vervulling zien gaan door de realisatie van twee prachtige BMX-wasboxen op de trainingsaccommodatie.

 2. Appartementen complex voorzien van een mooie antislipvloer

  Er lagen houten planken als looppad. Deze bleken na verloop van tijd niet meer te voldoen. Dus werd er op zoek gegaan naar een alternatief, dat werd gevonden in GVK roosters.

 3. Ontwikkelingen binnen Vink GVK - E-profiel

  Binnen Vink GVK wordt er veel gedaan aan ontwikkeling. Gezien het feit dat er in GVK minder keuze is aan standaard profielen, ontwerpen wij met regelmaat nieuwe profielen. Het kan gaan om een standaard profiel wat ook in staal voorkomt of juist een klant of project specifiek profiel.

 4. Kunststof bordessen! Sterk, licht en onderhoudsvrij.

  Monteurs bereiken de diverse geleidewerken bij de nieuwe Zeesluizen in IJmuiden over nieuwe
  inspectiebordessen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de bordessen - met een totale lengte
  van 450 m - niet van staal, maar van kunststof. Een bewuste keuze van onze klanten in
  overleg met Vink GVK.

 5. Project AkzoNobel Rotterdam

  Een mooi project waar ons nieuwe H-40 leuningsysteem is ingezet.

 6. Zwembadtrap

  Zwembad Winterswijk krijgt een opknapbeurt en de glijbaan wordt voorzien van een GVK trap.

 7. Toepassing nieuwe H40 leuningwerk in GVK constructies

  Het team van Vink GVK heeft een bezoek gebracht aan de testtoren van Huisman om het eindrestultaat te zien van de glasvezelversterkte kunststof constructies vervaardigd met het nieuwe leuningwerk H40.

Vink GVK is een business unit van Vink Kunststoffen B.V.
©2024 Vink GVK