Naar inhoud

Vikufiber leuningen

Bent u op zoek naar degelijke, veilige leuningen die lang meegaan en nagenoeg geen onderhoud nodig hebben? Vink GVK produceert en levert op maat gemaakte kunststof leuningen uit GVK profielen. Onze GVK leuningen worden opgebouwd uit pultrusie profielen met eigenschappen volgens EN13706 en EN14122-3 norm. Alle profielen zijn in de massa gekleurd en bevatten ongeveer 65% glas. De opbouw van de glasvezels zorgt voor de exeptionele weerstand tegen impact en vermoeiing. Een per ongeluk te hoge belasting resulteert niet in een blijvende vervorming (in tegestelling tot staal). Standaard zijn onze leuningen uitgevoerd in Isoftaal hars en geproduceerd in het grijs of geel.

Onze kunststof leuning is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • handrail
 • staanders
 • knierail
 • optie: voetplint/schoprand

Type leuningsystemen

Type K50

De handrail is opgebouwd uit een ergonomisch gevormd U-profiel 75x60 mm met afronding R = 60 mm aan de bovenzijde. De afronding ligt goed in de hand en zorgt er voor dat bijvoorbeeld gereedschapskoffers er niet opgezet kunnen worden. De eindpunten van de kunststof handrail profielen worden afgewerkt met passende kunststof einddoppen. De staanders van de kunststof leuningen bestaan uit een vierkant gepultrudeerde koker 50x50x5 mm. De knierail bestaat uit een ronde kunststof buis ø26 x 16 mm. Volgens de specificatie van de klant kunnen meerdere knierails voorzien worden. Voetplint / schoprand: de handleuningen kunnen worden voorzien van een voetplint, dit profiel is 150 mm hoog en is speciaal voor deze toepassing ontworpen door gebruik te maken van een geprofileerde W-vorm van 3 mm dikte.

Ter hoogte van de ondergrond wordt de leuning vastgezet door middel van een GVK of RVS bevestigingsvoet, ook kan er gekozen worden om de staander door te laten lopen voor zijmontage. Accessoires zoals kunststof hoekverbindingen en koppelstukken zijn beschikbaar.

K50 kunststof leuning, leuning, staander, knierail en voetplint

Type H40

Wij hebben dit nieuwe systeem ontwikkeld in samenwerking met een grote speler in de offshore markt. Men was overtuigd van de voordelen van kunststof, maar zocht een leuningsysteem met staanders die een gelijke stijfheid hebben dan staal en een handrail van rond 40mm.

De staanders van dit type bestaan uit een H-profiel 80x65mm en voldoen aan de gewenste stijfheid voor de offshore. De handrail en tevens knierail is opgebouwd uit een speciaal profiel 40x40mm met afgeronde hoeken en uitgevoerd met een uitsparing aan de onderzijde, die dient voor montage. Ze voldoen aan de eis dat een vallende persoon met zijn hand om de leuning heen moet kunnen grijpen. De verbinding tussen de staander en knierail bestaat uit een tweedelig kunststof koppelstuk dat volledig mechanisch kan worden bevestigd. Dit vereenvoudigd de montage. Bij type H40 kan dezelfde voetplint gebruikt worden als type K50.

We kunnen dit leuningsysteem als prefabpakket bij u aanleveren, zodat u het gemakkelijk zelf kunt monteren. Daarnaast beschikt Vink GVK over eigen monteurs, allen in het bezit van VCA, die de leuning en eventuele andere constructies ter plekke monteren.

Voordelen van het H40 systeem ten opzichte van andere leuningsystemen zijn:

 • Extra sterk, ook boven 10 meter hoogte toepasbaar
 • Er blijft geen water in de staanders staan
 • Eenvoudige montage
 • Geen vulblokken nodig
 • Voldoet aan de veiligheidseisen in de offshore


Leuning H40 kunststof, handrail, staander, knierail, voetplint

Neem voor meer informatie of tekeningen van ons leuningwerk contact met ons op.


Referenties

Meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)

Downloads

Mogelijkheid tot het downloaden van diverse informatie

Bekijk onze downloads

Nieuws

 1. Ontwikkelingen binnen Vink GVK - E-profiel

  Binnen Vink GVK wordt er veel gedaan aan ontwikkeling. Gezien het feit dat er in GVK minder keuze is aan standaard profielen, ontwerpen wij met regelmaat nieuwe profielen. Het kan gaan om een standaard profiel wat ook in staal voorkomt of juist een klant of project specifiek profiel.

 2. Kunststof bordessen! Sterk, licht en onderhoudsvrij.

  Monteurs bereiken de diverse geleidewerken bij de nieuwe Zeesluizen in IJmuiden over nieuwe
  inspectiebordessen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de bordessen - met een totale lengte
  van 450 m - niet van staal, maar van kunststof. Een bewuste keuze van onze klanten in
  overleg met Vink GVK.

 3. Project AkzoNobel Rotterdam

  Een mooi project waar ons nieuwe H-40 leuningsysteem is ingezet.

 4. Zwembadtrap

  Zwembad Winterswijk krijgt een opknapbeurt en de glijbaan wordt voorzien van een GVK trap.

 5. ​Uitneembaar hekwerk

  Een nieuwe oplossing: het uitneembare hekwerk

 6. Toepassing nieuwe H40 leuningwerk in GVK constructies

  Het team van Vink GVK heeft een bezoek gebracht aan de testtoren van Huisman om het eindrestultaat te zien van de glasvezelversterkte kunststof constructies vervaardigd met het nieuwe leuningwerk H40.

 7. Nieuw type leuningwerk H-40

  H-40 systeem leuning; Voor de situaties waar een verzwaarde uitvoering leuningwerk gewenst is hebben wij volledig in eigen beheer een heavy-duty leuning H-40 ontwikkeld.

Vink GVK is een business unit van Vink Kunststoffen B.V.
©2024 Vink GVK