Naar inhoud

Vikugrate roosters

Vikugrate glasvezelversterkte kunststof (GVK) looproosters worden gemaakt door glasvezelbundels in een mal te leggen en er een hars aan toe te voegen. Hierdoor ontstaat een kunststof rooster met maasopeningen. Deze glasvezelversterkte (GVK) roosters bevatten 35% glas en 65% hars.

Open, door op de juiste dikte te klikken, de nieuwe datasheet van onze Vikugrate kunststof roosters 25mm, 30mm, 30mm minimesh, 38mm en 38mm minimesh.

Harstypes kunststof roosters

Standaard zijn onze Vikugrate roosters beschikbaar in 4 types hars:

 • Type O: Orthoftaal polyester hars, algemene toepassingen met weerstand tegen atmosferische corrosie. Brandvertragend volgens de
  EN-13501-1( brandgedrag voor bouwproducten)
 • Type I: Isoftaal polyester hars, goede chemische resistentie en hoge brandweerstand met geringe rookverspreiding.
 • Type V: Vinylesterhars extreme chemische resistentie gecombineerd met een hoge brandweerstand en geringe rookontwikkeling.

  Harstype kunststof roosters

Vikugrate kunststof looproosters zijn leverbaar met verschillende oppervlaktekwaliteiten:

Quartz oppervlak

Deze ingewerkte korrels (<1 mm) bieden u de beste oplossing voor een blijvende kwaliteit antislip in alle richtingen (R13 volgens DIN 51130). Hij is de enige in zijn soort en garandeert zijn antislip eigenschappen in zowel vochtige omstandigheden als bij vorst en in contact met vet. Op deze manier bent u als eindgebruiker zeker van een optimale en blijvende veiligheid.

Concave oppervlak

Voor sommige toepassingen is de antislip minder kritisch, zoals in zones met weinig doorgang. Hiervoor bieden wij u kunststof roosters met een concave oppervlak.

Gesloten oppervlak

De kunststof looproosters kunnen afgewerkt worden met een gesloten toplaag (dikte 3 of 5 mm). Dit zowel aan één zijde als aan beide zijden om een sandwich paneel te maken. Ook deze roosters worden standaard geleverd met een antislip oppervlak (klasse R13).

Gekalibreerd/vlak oppervlak

In sommige industrieën zoals de voedingsindustrie waar risico op bacteriële infectie bestaat, is zuiverheid en hygiëne van fundamenteel belang. Daarvoor bieden wij u kunststof roosters met een gekalibreerd glad oppervlak aan.

Basiskleuren

De basiskleuren van onze glasvezelversterkte kunststof roosters zijn grijs (Ral 7035) en groen ( Ral 6001). Elke andere kleur is op aanvraag leverbaar, denk hierbij aan blauw, rood, geel, maar vrijwel elke ralkleur is produceerbaar. Zelfs al vanaf een enkele vierkante meter.


Standaard afmetingen

De Vikugrate kunststof roosters die bij Vink GVK liggen met een maas 40x40mm, dikte 30 en 38 mm, hebben een afmeting van 2207x1407mm en 3007x1007mm. De maat van 3007x1007mm is tevens beschikbaar met een maas 20x20mm in 30mm. In de dikte van 25mm liggen de maten 2447x1220mm, 3660x1220mm en 3050x1524mm op voorraad.

Doordat wij met Europese leveranciers werken hebben we de mogelijkheid om andere maten met 1 à 2 weken bij u te leveren, klik

hier voor een overzicht van deze maten.

Zie hieronder de belastinggegevens die horen bij onze roosters:

belastingtabel Vikugrate roosters


Een groot gedeelte van onze kunststof roosters leveren we op maat gezaagd bij de klant. Dit kan door middel van een zaagschema dat door uzelf aangeleverd wordt, maar het is ook mogelijk dat Vink GVK een legplan voor u maakt. De op maat gezaagde kunststof roosters kunnen geleverd worden met open en gesloten maas, klik

hier voor een schema met maten van de gesloten mazen van onze voorraadroosters.


Vikugrate kunststof traptreden

Traptrede vikugrate grijs groen met verstevigde neus

Vikugrate traptreden hebben een versterkte, gekleurde neus voor het opstappen en zijn altijd voorzien van een quartz antislip. Voor het ondersteunen van dergelijke treden kunnen wij een hoekprofiel aanbieden uit hetzelfde materiaal of in RVS 316. Het kunststof traptrede paneel heeft vierkante mazen: 40 x 40 mm en een hoogte van 38 mm.

Dit paneel heeft een standaard afmeting van 3007 x 287 mm waaruit treden met verschillende breedtes gezaagd kunnen worden. Op aanvraag is het mogelijk om andere mazen, diktes en versterkte neuzen aan roosters te leveren. Voor het ondersteunen van dergelijke treden kunnen we een hoekprofiel aanbieden uit GVK materiaal of in RVS 316

Belastingtabel vikugrate traptreden


Kwaliteit

Vink GVK hecht grote waarde aan de kwaliteit van de roosters. Wij werken al jaren met dezelfde leveranciers samen en schrijven onze producenten het aantal glaslagen en de kwaliteit hiervan voor. Vraag ons geheel vrijblijvend naar deze voorschriften. Om onze eigen glasvezelversterkte kunststof roosters in de markt te kunnen herkennen worden deze voor ons herkenbaar gemaakt.

Certificeringen van onze GVK producten

Omdat wij exclusief samenwerken met de beste producenten ter wereld leveren wij uitsluitend producten met een zeer goede kwaliteit. De meeste Vikugrate kunststof roosters zijn dan ook voorzien van diverse keurmerken en certificeringen. Bekijk hier een overzicht van de beschikbare certificeringen.

Bevestigingsmiddelen

Voor het bevestigen van de kunststof roosters en traptreden kunnen wij een uitgebreid assortiment aan bevestigingsklemmen en materialen aanbieden, dit zowel in RVS als Thermisch verzinkt.


Coating

Zoals al eerder aangegeven zaagt Vink GVK veel roosters, in onze eigen productie, voor de op u gewenste maat. Uiteraard is het ook mogelijk om de roosters zelf op maat te zagen. In een chemisch omgeving adviseren wij om de gezaagde roosters te voorzien van een coatingslaag.
Wij kunnen u ook voorzien van deze coating. Dit is een complete set en door hier te klikken opent zich een datasheet die meer informatie geeft.

Bekijk hier onze Vink-GVK leporello. Het is ook mogelijk om al deze informatie te downloaden in een beknopt datablad.Referenties

Meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)

Downloads

Mogelijkheid tot het downloaden van diverse informatie

Bekijk onze downloads

Nieuws

 1. Van modderige fiets naar brandschoon exemplaar!

  FCC de IJsselcrossers heeft in de eerste helft van dit jaar de langgekoesterde wens van rijders en ouders in vervulling zien gaan door de realisatie van twee prachtige BMX-wasboxen op de trainingsaccommodatie.

 2. Nieuwe datasheets Vikugrate roosters

  We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan nieuwe datasheets voor de GVK roosters.

 3. Aqua Nederland Vakbeurs

  Let op! Nieuwe datum Aqua Nederland vakbeurs: 23, 24 & 25 maart 2021

 4. Appartementen complex voorzien van een mooie antislipvloer

  Er lagen houten planken als looppad. Deze bleken na verloop van tijd niet meer te voldoen. Dus werd er op zoek gegaan naar een alternatief, dat werd gevonden in GVK roosters.

 5. Ontwikkelingen binnen Vink GVK - E-profiel

  Binnen Vink GVK wordt er veel gedaan aan ontwikkeling. Gezien het feit dat er in GVK minder keuze is aan standaard profielen, ontwerpen wij met regelmaat nieuwe profielen. Het kan gaan om een standaard profiel wat ook in staal voorkomt of juist een klant of project specifiek profiel.

 6. Kunststof bordessen! Sterk, licht en onderhoudsvrij.

  Monteurs bereiken de diverse geleidewerken bij de nieuwe Zeesluizen in IJmuiden over nieuwe
  inspectiebordessen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de bordessen - met een totale lengte
  van 450 m - niet van staal, maar van kunststof. Een bewuste keuze van onze klanten in
  overleg met Vink GVK.

 7. Welke antislip vorm past bij u ?

  Met de antislip kunststof roosters van Vink GVK is het altijd veilig. Er zijn vele verschillende mogelijkheden om te zorgen dat u de toplaag geleverd krijgt die het beste past bij uw wensen.

 8. Jachthaven Zwaansmeerpolder

  Het blijft leuk als je door een klant uitgenodigd wordt om naar het eindresultaat van een opdracht te komen kijken.

 9. Vink staat voor Kwaliteit

  Om te zorgen dat onze roosters van de beste kwaliteit zijn stellen we hoge eisen, deze eisen zijn op verschillende manier terug te zien in onze roosters.

 10. Kunststof steigers

  Een goed alternatief om te kiezen voor kunststof roosters op uw steiger.

Vink GVK is een business unit van Vink Kunststoffen B.V.
©2024 Vink GVK